Arrangementen


VRIJ GEKOMEN VAN 11-8- tot 18-8 app 38 in noderstraun

HET BETREFT EEN APP OP DE B..G.G MET TERRAS OP HET WESTEN EN UITZICHT OP DE NOORDZEE
GAAT U NAAR RESERVEREN/PRIJZEN VOOR EEN ONLINE BOEKING , EN VOLG DAN DE ROUTE .

Novembermaand wandelmaand op Schiermonnikoog
November wandelmaand
Met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland; het eiland heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand.
Natuur Wandelen
Altijd al willen kennismaken met de verschillende soorten trekvogels van het eiland? Eilander boswachters nemen u mee de natuur in, op zoek naar vliegende eilandgasten.
Doordeweekse Natuur wandelingen
Gedurende de gehele maand november worden doordeweeks natuurexcursies aangeboden.
Wij bieden gedurende de hele maand November een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: natuur, sport, cultuurhistorie en culinair. Bevlogen eilander gidsen begeleiden de wandelingen. Iedere week komen alle thema’s aan bod; in de weekenden steeds drie van de vier thema’s. Elke maandag is er een avondwandeling, onder de titel ‘Humor in de streken’.


Op pad met de boswachter
Boswachters nemen u mee de natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog in, op zoek naar herfstvogels of paddenstoelen.

Sportief wandelen
De sportieve wandelingen leiden over verharde en onverharde wegen, langs karakteristieke eilander bezienswaardigheden.

Cultuurhistorisch wandelen
Eilandbewoners nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.

Culinair wandelen
De culinaire wandelingen voeren u langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Overal krijgt u een ander smaakvol hoogstandje voorgeschoteld.

Boek uw accommodatie voor de wandelmaand bij online op deze pagina bij www.schiermonnikoog,com
Bij de vvv schiermonnikoog boekt u voor een van de wandelexcursies.

Internationaal kamermuziekfestival Jong talent 14 t/m 19 m
Festival Jong Talent 14 t/m 19 maart 2015
Wij maken ons alweer op voor de 4e editie van het Festival Jong Talent. Dit festival vindt plaats van 14 t/m 19 maart 2015 en brengt vijf vertrouwde topmasters en hun leerlingen naar Schiermonnikoog: Nobuko Imai, altviool – Jan Wijn, piano – Philippe Graffin, viool – Chen Halevi, klarinet en Jeroen Reuling, cello. Naast 30 openbare masterclasses worden er in die week 12 concerten verzorgd. Natuurexcursies, lezingen, sterrenwandelingen en documentaires complementeren het programma. Het Festival Jong Talent werkt samen met de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, de Muziekkapel Koningin Elisabeth en diverse conservatoria in Nederland.

Vanaf 17 december a.s. kunt u online kaarten bestellen en het volledige festivalprogramma bekijken op http://www.schiermonnikoogfestival.nl/

Indien u bij ons een accommodatie boekt voor het kamermuziekfestival krijgt u bij ons een gratis bedlinnenpakket.
Tevens kunt u gebruik maken van onze smakelijke actie € 7.50 stampot op dag van aankomst en de volgende dag een ontbijt.

Jellyfish ‘the winter edition’
Op 31 december en 1 januari is het wederom tijd voor een winterse editie van (veelal) akoestische concertreeks in een warme, intieme en ontspannen sfeer.

Jellyfish is een nieuwe muzikale beleving / beweging op het stukje werelderfgoed Schiermonnikoog. Muzikanten en zangers uit allerlei genres en van alle leeftijden spelen samen tijdens een intiem lang concert op één bijzondere locatie per avond. Nieuw talent speelt samen met profs, nationale en soms ook internationale bekende artiesten. Het hoge niveau, ons unieke samenwerkingsmodel en de duurzame opzet zorgen voor een sfeer en beleving die ieder zal bijblijven.

MUSICI: Amir Swaab – Pianist, Andy Valkenburg – Bassist, Steven de Geus – Gitarist en zanger, Efraim Schultz – Drummer, Cheyenne Toney – Zangeres, Julia van der Toorn – Zangeres en gitariste, Vincent Vince – Zanger, Vannessa Thuyns – Zanger, David Dam – Zanger, Basja Chanowski – Celliste en zangeres

Concert locaties:
31 december 2014 rond 16.00 uur in het Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog aan de Langestreek 23 en 01 januari 2015 rond 15.30 uur Duinzicht aan de Badweg 17
Zie ook http://www.jellyfishfestivals.com/

Schiermonnikoog November 2014 Wandelmaand
November wandelmaand
Met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland; het eiland heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand.
Natuur Wandelen
Altijd al willen kennismaken met de verschillende soorten trekvogels van het eiland? Eilander boswachters nemen u mee de natuur in, op zoek naar vliegende eilandgasten.
Doordeweekse Natuur wandelingen
Gedurende de gehele maand november worden doordeweeks natuurexcursies aangeboden. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd. Wilt u een heel weekend ondergedompeld worden in de wonderlijke wereld van de trekvogel? Boek dan het Natuur wandelweekend. Bent u lid van Natuurmonumenten? Dan ontvangt u op de Natuur wandelingen een aantrekkelijke korting.
Themaweekend Natuur
Eilander boswachters nemen u tijdens dit eerste weekend, van 31 oktober - 2 november graag mee de natuur in, om op zoek te gaan naar herfstvogels.
Het Natuur wandelweekend begint op vrijdagavond 31 oktober met een welkomstdrankje. Op zaterdag 1 november en zondag 2 november worden aantrekkelijke wandelactiviteiten georganiseerd; een trekvogelwandeling en een algemene natuurwandeling. De gidsen laten u kennismaken met verschillende soorten trekvogels - de vliegende eilandgasten- die tijdens hun soms lange tochten het eiland aandoen. Het Natuur wandelweekend biedt - naast deze twee bijzondere natuurexcursies - een bezoek aan het informatierijke Bezoekerscentrum. Vrijkaartjes voor het Bezoekerscentrum van Nationaal Park Schiermonnikoog zijn bij het arrangement begrepen.
De kosten voor het Natuur wandelweekend bedragen € 21.50 p.p.
Bent u lid van Natuurmonumenten? Dan ontvangt u een leuke korting op bovenstaand themaweekend. Bent u geen lid, maar wordt u tijdens uw deelname aan het Natuur wandelweekend lid van Natuurmonumenten, dan ontvangt u het boek 'Vogels van Schiermonnikoog; gezien, geteld, opgetekend", gratis. Het Natuur wandelweekend voor leden van Natuurmonumenten kost € 16,50.


Sportief Wandelen
Sportief wandelend gaat u van 7-9 november 2014 op pad tussen Noordzee en Wad, over verharde en onverharde wegen. Daarnaast worden gedurende de gehele maand diverse sportieve wandelingen onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids aangeboden.
Doordeweekse wandelingen
Binnenkort komt er meer informatie over de losse Sportieve wandelingen die doordeweeks worden aangeboden.
Themaweekend Sportief
Vrijdag 7 november
Om 20.00 uur wordt u van harte welkom geheten door de gids en ontvangt u praktische informatie over het weekend.
Zaterdag 8 november
Op zaterdagmorgen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een introductieles Nordic Walking. Heeft u reeds ervaring met het lopen met poles? Dan kunt u nog even ontspannen voordat u om 11.00 aan een prachtige Nordic Walk begint. De gids neemt u mee door bos en duin voor een stevige wandeling. Let op! Voor deze wandeling dient u wel in het bezit te zijn van poles. Heeft u geen poles maar wilt u wel deelnemen aan deze wandeling? Geef dit aan bij uw reservering en wij zorgen voor een stel leen poles.
Op zaterdagmiddag wordt een Chi-wandelclinic gegeven door Loop je Vrij! Tijdens deze clinic leert u uw wandeltechniek te verbeteren en uw vitaliteit te versterken. De Chi-clinic wordt gegeven door Phyllis Hoogeveen van Loop je Vrij.nu.
Zondag 9 november
Op zondagmorgen wordt u opnieuw door de gids verwelkomd voor een sportieve wandeling over paden en streken.
De kosten van het Sportieve wandelweekend bedragen € 15,00 p.p.
Cultuurhistorisch wandelen
De bijzondere eilander cultuur en historie staan centraal tijdens het Cultuurhistorisch wandelen. Gidsen en eilandbewoners nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen die de rijke cultuurgeschiedenis van Schiermonnikoog vertellen. Hierbij brengen zij spannende verhalen over de strandjutterij en over bijvoorbeeld het zeevarende en reddersbestaan van vele eilanders. Bovenal brengen zij verhalen die blijven boeien en die niet in de gidsen over Schiermonnikoog staan.
Doordeweekse wandelingen
De wandelingen tijdens de November Wandelmaand, welke doordeweeks worden georganiseerd, worden binnenkort gepubliceerd. Wilt u een weekend ondergedompeld worden in de rijke verhalen van Schiermonnikoog? Dan kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan het Cultuurhistorisch wandelweekend.
Themaweekend
Van 14 tot en met 16 november vind het Cultuurhistorisch wandelweekend plaats. Het programma is als volgt.
Vrijdag 14 november
Ontvangst om 20.00 in Herberg Rijsbergen. Hier wordt u hartelijk welkom geheten en ontvangt u praktische uitleg over het weekend. Daarna zal een vertelling worden gegeven door Remkje Bouwman - Visser over het 'Opgroeien op Schiermonnikoog in de jaren '40 en '50".
Zaterdag 15 november
Op zaterdagmorgen wandelt u met de heer Cees Soepboer over het eiland. De cultuurhistorische monumenten van Schiermonnikoog tijdens en als gevolg van de Tweede Wereldoorlog staan centraal tijdens deze wandeling. Als onderdeel van deze wandeling brengt u een bezoek aan het Bunkermuseum 'Schlei'.
Zaterdagmiddag wordt u ontvangen in hotel Van der Werff. Hier zal een lezing worden gegeven over het ontstaan van het dorp Schiermonnikoog met zijn bewoners. Na de lezing volgt aansluitend een dorpswandeling.
Zondag 16 november
De eilandertaal staat centraal tijdens de laatste wandeling van het Cultuurhistorische wandelweekend op zondagochtend. Met een gids maakt u een prachtige wandeling over het eiland waarin u onderweg stil staat bij de eilander taal en geschiedenis van het eiland.
De kosten van het Cultuurhistorisch wandelweekend bedragen € 22,50 p.p
CULINAIR WEEKEND
Tijdens het laatste wandelweekend van november, van 21-23 november 2014, komt u in contact met een nog niet ontdekte kant van Schiermonnikoog: Het eetbare eiland! Het programma is als volgt:
Vrijdag 21 november
Om 20.15 uur wordt u van harte welkom geheten en ontvangt u praktische informatie over het weekend. Hierna wordt het weekend gestart met een wijnproeverij met prachtige en bijzondere wijnen.
Zaterdag 22 november
Op zaterdagmorgen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een excursie.
Vanaf 12.30 uur kunt u de eerste culinaire wandelroute lopen waarbij u onderweg kunt genieten van bijzondere hapjes en drankjes die speciaal voor deze wandelactiviteit door plaatselijke restaurants zijn samengesteld. Aan de eetlust die door het wandelen is opgewekt zal tijdens de route ruimschoots tegemoet worden gekomen. Een ideale gelegenheid om de schoonheid van het eiland te koppelen aan datgene wat de plaatselijke restaurateurs u te bieden hebben.
De kosten van het Culinaire wandelweekend bedragen € 72,50 p.p.
Indien u via onze site of via mailcontact een accommodatie boekt en daarbij vermeldt ‘actie wandelarrangement’ regelen wij voor u het bijbehorend weekendarrangement (tegen de kostende prijs).
Tevens krijgt u er gratis een pakket linnengoed bij (opgemaakte bedden, handdoeken en per accommodatie een keukendoekenpakket).
Deze aanbieding is geldig vanaf 16 september 2014.

4 tm 10 Oktober Kamermuziekfestival.
AANBIEDING:
Wanneer u een accommodatie boekt bij www.Schiermonnikoog.com voor de periode van 3 tm 10 oktober dan krijgt u een gratis linnenpakket ter waarde van €18.50 per persoon, bestaande uit:
- Opgemaakte bedden
- Handdoekenpakket inclusief, badmat en gastendoekje
- Per accommodatie een Keukendoekenpakket
U ontvangt het linnenpakket door:
- Uw accommodatie online te boeken via www.schiermonnikoog.com
- Bij uw boeking geeft u aan “gratis linnenpakket kamermuziekfestival”
Er zijn nog enkele Boszicht en Noderstraun appartementen vrij.
Tevens zijn de huizen Enno en To Se vrij.
Schier 7 een midweek vrij
Sanny vanaf 6 okober.
Ook enkele mogelijkheden in Zeezicht recreatiewoningen.


Overige activiteiten en faciliteiten op Schiermonnikoog


Zoals al aangegeven is Schiermonnikoog echt een bruisend eiland. Naast de vele hiervoor genoemde evenementen en activiteiten zijn er nog tal van andere zaken te beleven op het eiland. Enkele nog niet genoemde activiteiten zijn bijvoorbeeld surfen, kanovaren, wadlopen, boottochten, kitesurfen, kite buggyen en vliegeren.

Links:
www.wpd.nl voor de dienstregeling Lauwersoog - Schiermonnikoog - Lauwersoog

www.9292.nl voor de busverbindingen van/naar Lauwersoog

www.buienradar.nl voor het actuele weerbericht en meerdaagse weersverwachting

www.schierweb.nl voor de geschiedenis, de voorzieningen en kengetallen etc.van Schiermonnikoog

www.getij.nl voor de actuele waterstanden rond Schiermonnikoog

www.harthoornhuifkarren.nl

www.reactief.dds.nl

www.eilanderbalgexpres.nl