Fietsen op Schier

Het eiland Schiermonnikoog is een Nationaal Park. Door de unieke natuur is het een ideale plek om te fietsen en te wandelen. Wij geven tips!

Fietsen, wandelen en genieten op Schiermonnikoog

Nederland heeft twintig Nationale Parken. En Schiermonnikoog is daar één van! Ja, het hele eiland is een Nationaal Park.

Schiermonnikoog is altijd in beweging. En dat bedoelen we letterlijk: het eiland wandelt ieder jaar verder naar het oosten. Daarnaast heeft de natuur vrij spel op het eiland. Bossen, stranden, kwelders, duinen en meren: de diversiteit is groot. Schiermonnikoog is een belangrijke rustplaats voor trekvogels, zowel in de herfst als in de lente.

Het dorp Schiermonnikoog ligt aan de westkant van het eiland. Aan deze kant van het eiland vind je verharde wegen om te fietsen en te wandelen. Hoe verder je naar het oosten gaat, hoe meer de natuur het overneemt.

Waar je ook bent op Schier, er is altijd van alles te zien en te doen.

Fietsen op Schier

De fiets is het ideale vervoersmiddel op Schiermonnikoog. Je kunt zelf lekker ronddwalen, of een fietsroute volgen. Doordat Schiermonnikoog autoluw is, kun je het eiland in alle rust verkennen.

Om de natuur zo min mogelijk te verstoren, hebben we niet overal op het eiland fietspaaltjes en bewegwijzering. Daarom raden we je aan om altijd een kaart mee te nemen als je op pad gaat. Dit geldt uiteraard ook voor wandeltochten.

Meer weten over fietsenverhuur? Bekijk onze pagina over vervoer.